Få en sikker nytårsaften

Hos Midtjysk Fyrværkerisalg går vi meget op i sikkerhed, og alt vores fyrværkeri er lovligt og godkendt af de danske myndigheder.

Husk altid at overholde de 6 sikkerhedsregler

1. Brug beskyttelsesbriller

Fyrværkeri kan forårsage alvorlig øjenskade, men risikoen kan i høj grad minimeres ved brug af beskyttelsesbriller. 90% af dem, der får øjenskader nytårsaften, har ikke haft beskyttelsesbriller på!

Det viser med al tydelighed, at beskyttelsesbriller virker!

2. Opbevar fyrværkeriet sikkert

Fyrværkeri skal opbevares tørt og langt væk fra børnehænder. Har du købt meget fyrværkeri, så skal det opbevares på forskellige lokationer! Det er farligt og ulovligt at have fyrværkeri med over 5 kg. NEM (net explosive amount) placeret det samme sted: DU finder Nem-vægten på fyrværkeriet.

Husk at opbevare fyrværkeriet i en pose, når du tager det med ud. Det må ALDRIG opbevares i lommer!

2,5. Kom sikkert hjem

I den nye ADR lovgivning 2023 er der kommet en begrænsning for privates transport af fyrværkeri.
Private må højst transportere 5 kg. NEM, altså krudtmængde, dette er det samme som må opbevares i hjemmet.

3. Antænd fyrværkeriet korrekt

Det er vigtigt at fyrværkeriet antændes korrekt. 40% af alle personskader forårsaget af fyrværkeri sker på hånden. Derfor skal man undgå at holde antændt fyrværkeri i hånden.

Vi opfordrer til, at du bruger følgende sikkerhedsprodukter ved affyring:

  1. Brug tændrør eller glødepinde til at tænde lunten
  2. Brug afskydningsstativ til affyring af raketter og bomberør
  3. … og husk så de førnævnte sikkerhedsbriller!

4. Hold dig fra fuserne

Fyrværkeri, som af en eller anden grund ikke er affyret korrekt, indeholder en fejl. Dette kaldes en fuser. Forsøg aldrig at tænde fusere igen, da fyrværkeri kan blæse op pludselig.

Når du er helt sikker på, at fyrværkeri ikke er antændt, skal fyrværkeri behandles som farligt affald. Vi anbefaler, at fyrværkeriet fjernes med skovl og spand.

5. Undgå ulovligt fyrværkeri

Vores artikler er lovligt og kvalitetsgodkendt, men vi vil stadig afholde vores kunder fra at købe ulovligt fyrværkeri. Ulovlig fyrværkeri er generelt af dårlig kvalitet, hvilket kan føre til uventede eksplosioner og uundgåelig fyring.

Undgå også at forsøge at producere dit eget fyrværkeri. Det er også farligt at forsøge at ændre kvalitetsgodkendt og juridisk fyrværkeri. Hvis fyrværkeri er brudt, skal fyrværkeri håndteres som farligt affald – med andre ord, forsøg ikke at reparere ødelagt fyrværkeri.

6. Alkohol og fyrværkeri er en dårlig cocktail

Sikkerhedsstyrelsen anbefaler, at man til nytårsaften udpeger en “fyrværkeri simulator”, der står for fyringen og forbliver ædru indtil fyrværkeri er affyret. Det gør oplevelsen både mere sikkert og sjovt for alle festens deltagere.

Husk også at være et godt eksempel for de mindreårige. Børn under 18 år skal hjælpes med affyring af fyrværkeri.

Kom med til demoafskydning

Se de flotte fyrværkerieffekter inden du køber fyrværkeriet.